Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το άνδρο του Κύνθου στην Δήλο

Το μεγαλιθικό μνημείο στον δρόμο για την κορυφή του όρους Κύνθος.











Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς κατασκευάστηκε αυτό;

3 σχόλια:

  1. Το τρίγωνο που κάνουν οι μεγάλες πέτρες, απορροφά και το βάρος τους, ενώ παράλληλα δίνει σταθερότητα στην κατασκευή. Κοινή τακτική στην αρχαιότητα, ιδίως στην κατασκευή εισόδων σε ανάκτορα και κτίσματα επιφανών οικογενειών (ένδειξη δύναμης). Μπορείτε να δείτε και τη διάσημη πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες ως άλλο ένα παράδειγμα.
    Γ.Μ. Ιστορικός-Αρχαιολόγος (και από 2008-2011 δημ.αστυνομικός στο νησί σας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε φίλε Γ.Μ. για την ενημέρωση. Το ερώτημα που οι επιστήμονες δεν αγγίζουν είναι το πώς μετακινήθηκαν, μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν οι πέτρες στην Δήλο, στις Μυκήνες και αλλού, όταν οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν γερανούς και αντίστοιχα μηχανήματα που εχουμε εμείς σήμερα? Νομίζω ότι μόνο γίγαντες-υπεράνθρωποι ή άνθρωποι διαθέτοντες πολύ προηγμένη τεχνολογία θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο έργο. Όμως οι επιστήμονες μη θέλοντας να θέσουν σε κίνδυνο το κύρος τους και φοβούμενοι τον χλευασμό της επιστημονικής κοινότητας που ανήκουν, ενισχύουν την επικρατούσα άποψη που θέλει τους αρχαίους τεχνολογικά υπανάπτυκτους. Μακάρι να είχαμε σημερα τέτοια "υπανάπτυκτη" τεχνολογία χωρίς μηχανική υποστήριξη, θα τα τελειώναμε όλα πολύ πιο γρήγορα, οικονομικά και με σεβασμό στο περιβάλλον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπήρχαν αντίστοιχες τεχνικές και τότε πού όμως απαιτούσαν περισσότερη απασχόληση από ανθρώπινο δυναμικό. (Δείτε αν θέλετε κάποια ντοκιμαντέρ για τις πυραμίδες της Αιγύπτου, που ήταν ακόμη πιο μνημειώδες σαν έργο). Όσον αφορά τους Έλληνές σίγουρα δεν ήταν υποανάπτυκτοι....Αλλά το να ήταν υπεράνθρωποι, γίγαντες , ΕΛ,να υπήρξαν Ατλαντίδες, ρομπότ κτλ δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, καθώς δεν έχουν βρεθεί οι αποδείξεις (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) που να πιστοποιούν αυτά που κυκλοφορούν...
    Γ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή